press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Klik på billedet og se det i stor størrelse

                      Mere om Strasbourg
 

Strasbourg er hovedstad og vigtigste by i Alsaceprovincen i det nordøstlige Frankrig, tæt på grænsen til Tyskland. Byen var tysk i ældre tid, samt fra den tyske 2. kejsertid 1870-1919 og endelig indlemmet i Nazi-Tyskland under Anden Verdenskrig. Strasbourg er en gammel by, som stammer tilbage fra romertiden, hvor den blev grundlagt af kejser Augustus under navnet Argentoratum. Endnu den 14. februar 841 huskede man byens oprindelige, latinske navn, selv om man bedre kendte det germanske.
Byens vartegn er den gotiske domkirke fra 1439 i lyserød sandsten, der med sit karakteristiske ene tvillingetårn kan ses fra lang afstand. Det andet tårn blev ikke færdigbygget efter de oprindelige tegninger, selvom det i 1800-tallet var på tale (ligesom man var i færd med at gøre det med Kölner Dom). Hele byens historiske bykerne, der er præget af velholdte bindingsværkshuse i typisk fire etager og idylliske kanaler til Rhinen.
Europaparlamentet holder til i byen en uge om måneden (og ellers i Bruxelles). Derudover huser Strasbourg også Europarådet, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol