Mere om Vence
 

Også Marc Chagall, den russiske maler, boede og arbejdede i Vences gamle bydel. Senere flyttede han til St-Paul, hvor han i dag ligger begravet. Picasso faldt også for denne pittoreske landsby. Med den lille bjerglandsby Saint-Paul-de Vence (3000 indb.) og den lidt større by Vence (12000 indb.) befinder vi os i et rigtigt smørhul, hvad angår kunst, kultur og natur. De to byer ligger ideelt placeret 10 km fra Middelhavet, mellem Nice og Cannes. Maleren Henri Matisse blev så betaget af naturen og stemningen omkring Vence, at han bosatte sig her. Som tak til byens Dominikaner-søstre, som plejede ham under en alvorlig sygdom, opførte han Chapel du Rosaire.
Trods kapellets enkle sort-hvide farver – for Matisse et udtryk for renselse og renhed – er der i Chapelle du Rosaire et fint farvespil, for med sine stråler maler solen kapellet i klare blå, lilla og rosa farver, nøjagtig som Matisse ville det. Også Marc Chagall, den russiske maler, boede og arbejdede i Vences gamle bydel. Senere flyttede han til St-Paul, hvor han i dag ligger begravet. Picasso faldt også for denne pittoreske landsby. Flere af hans værker findes på det berømte Hôtel Auberge Colombe d'Or, hvor Picasso boede, når han var i St-Paul.

Det hændte, at han ikke kunne betale regningen og måtte betale den kunstelskende hotelvært med et kunstværk i stedet. St-Paul ligger kun 3 km syd for Vence med én af Rivieraens mest betagende beliggenheder. Der er fra landsbyen en uforglemmelig udsigt mod det azurblå Middelhav. Bag Vence ligger der et væld af hyggelige landsbyer. Bl.a. Gourdon er et besøg værd. Bjergtoppen Col de Vence (970 m) tilbyder en enestående udsigt mod de sneklædte Alper og Middelhavet. Vence er én af vore absolutte favoritter i Syd-frankrig. Ægte Provence-stemning og blot 10 km fra det azurblå Middelhav.