press to zoom

                                    Mere om Pyrenæerne

 

Af kendte byer kan nævnes Ax-les-Thermes ligger nordøst for Andorra og er et ældgammelt kursted, hvor man i middelalderen søgte helbredelse i byens varme kildet I dag er byen stadig kursted, men også et kendt vinter-sportssted. Samtidig byder omegnen på vandreture i nogle af Pyrenæerne smukkeste bjerg-områder. Lourdes er en af Pyrenæernes største byer og samtidig Europas kendteste pilgrimsby, som hvert år besøges af tusindvis af pilgrimme, - heraf mange, som søger helbredelse i grotten, hvor Bernadette Soubirous i en åbenbaring skulle have set selveste Jomfru Maria i 1858.
I grotten La Grotte de Massabielle har folk, der er blevet helbredt her, efter-ladt en stor samling krykker, som er ophængt under grottens loft. I dag er der på stedet også bygget en mægtig underjordisk kirke med plads til end 20000 mennesker.
Besøg også den store Pau og den berømte Boulevard des Pyrénées, der løber langs kanten af en naturskabt terrasse ned mod floden. Herfra er den en imponerende udsigt. Og i det hele taget er det store naturoplevelser med fantastiske udsigter, der venter Dem, når De vælger Pyrenæerne som feriested, og med vores destination Seix har De et vældig godt udgangs-punkt for ture rundt i den østlige del af Pyrenæerne.